Nyheter

Oppsummering av EuroShop 2017

Takk til alle som tok turen innom vår stand under messen. Vi håper dere ble imponert av det dere fikk presentert. Det ligger uendelige muligheter i teknologien.

Teknologi

Generelt under messen var nettopp dette som var tema for de aller fleste – teknologi. Med digitalisering og styringssystemer kan lysanlegget overvåkes og kontrolleres ned til minste detalj. Med tunable white, DALI og muligheter for å overvåke armaturene hva gjelder temperatur, gjenværende levetid og feilmeldinger, vil man ha full kontroll over anlegget til enhver tid.

Oktalite presenterte også muligheten til trådløs styring ved bruk av WiFi. Med dette systemet utstyres armaturene med en sender som kobler seg opp mot et nettverk. Dette fungerer utmerket i små butikker som ønsker et enkelt system, men som likevel gir svært gode muligheter til å både styre og overvåke lyset.

Human Centric Lighting ble også behørig presentert. Det er ikke bare kundene som blir påvirkes emosjonelt av lyset, også de ansatte. Du kan lese vår artikkel om HCL her.

Design

Når det gjelder design er det mye likt. Det er små forskjeller på design av spotlights, og de kan se ut som man enes om en sylindrisk utførelse – dette var en gjenganger. Ellers var noen leverandører opptatt av såkalte mikrospotlight som er svært må lyskilder som kan plasseres inne i montere eller som en del av innredningen.

Styring 

Med god og fornuftig lysstyring kan man f. eks dimme ned lyset når det er lite kunder i butikken eller stort tilsig av dagslys. Man kan også øke lysmengden på enkelte varer for å fremheve de. Ved hjelp av helt enkle systemer kan det være penger å spare i form av lavere strømregninger og lavere driftskostnader. Ta kontakt med oss for å lære mer hvordan du kan spare penger på lysanlegget ditt.