Utendørsprosjekter

Lillo Gård

«Lillo Gård i Nydalen i Oslo gjenoppstår med 440 leiligheter, et levende bydelstorg – og en helt nyrestaurert gård til allmenn livsnytelse. En av Oslos ur-boplasser vekkes til liv igjen.»

Slik starter presentasjonen av det som skal bli 440 nye leiligheter ved det som tidligere var en av Oslo’s viktigste gårder.
Vårt oppdrag var å belyse de historiske bygningene som skal benyttes om visningssenter under byggeperioden. I hovedhuset foreligger det planer om å etablere café, og i sidebygningen kan de besøkende få presentert leilighetene i et stort visningssetner med både grafiske og digitale fremstillinger.

I et slikt prosjekt er det viktig og bruke hodet når man skal lyssette. Hovedoppgaven var at uteområdene skulle oppleves som trygge, og et sted de besøkende ønsket å oppsøke.
For å oppnå dette har vi montert nedgravde armaturer som skal lyse opp fasadene mot Sandakerveien. I tillegg har vi installert små, og ganske anonyme pullerter på en gangsti som leder opp til visningssenteret, samt klassiske  lamper over hvert av de to inngangspartiene som skal gi et historisk preg. Vi har også satt lys på et gammelt klokketårn som tidligere ble brukt til å ringe gårdsarbeiderne inn til middag.

Som prikken over i’en unyttet vi et fantastisk fint tre, og belyste trekrona med spotlight og nedgravde armaturer. Dette gir en fantastisk effekt, og er utrolig vakkert å se på.

I dette prosjektet har vi fått vist frem vår brede kompetanse, og både Eiendomsplan AS, og de besøkende er veldig fornøyde