Våre Tjenester

Lightmakers – Gjør lys enkelt for deg

Lightmakers leverer produkter og belysningskonsepter innen profesjonell belysning til bedriftsmarkedet.

Lysdesign er et viktig element i folks hverdag. Belysningen påvirker hvordan vi oppfatter omgivelsene og hvordan vi utfører normal daglig aktivitet.

HVA GJØR LIGHTMAKERS?

Lightmakers utformer belysningsmiljøer og leverer produkter til belysning.  Vi er eksperter på butikkbelysning med mål om å øke salg og promotering av varer. Vi planlegger, tegner og leverer til kontor- og industribygg, men også urban belysning for gode og trygge miljøer i parker og torg.

HVORFOR LIGHTMAKERS?

Lightmakers har gjennom 25 år i bransjen levert tjenester og produkter til butikker, kontorer, industribygninger. Vi har kunnskapen som skal til for at våre kunder skal få det riktige lyset på de riktige stedene. Enten det er med mål om å øke salg i butikken eller skape gode arbeidsforhold på kontorene.

Vi gjør lys enkelt for deg!


FAQ

1. Hva betyr egentlig L og B?
L og B parameterne forteller oss hvor mye lys som er igjen etter en bestemt tid. Denne «service tidsperioden» er ikke slutten på produktets levetid.
Vanlig «service tidsperiode» er 50 000 timer.

50 000 timer betyr ca. 10-12 år avhengig av brukstid.
Les mer her: http://lightmakers.no/miljoprofil/

2. Hvordan merkes kvalitetsforskjellene på LED?
Kvalitetsforskjellene vil i hovedsak merkes etter noen års bruk. Dette gjelder spesielt på LED. Dersom produktet har en lav kvalitet vil man etter 2-3 års bruk merke at lysstyrken i armaturen svekkes eller at den slukker helt. Man kan også oppleve at lyset får en annen farge som f.eks gul eller grønn. En armatur av god kvalitet vil bruke mye lengre tid på denne prosessen. En armatur med kvalitet L90 B10 50 000 timer vil i praksis ha like fint lys etter 10-15 år avhengig av brukstid

3. Hva er lekkasjestrøm på LED?
Vi regner ca. 2mA lekkasjestrøm per armatur.

4. Hva er McAdam?
McAdam forteller i hovedsak noe om hvor mye avvik man tillater i forhold til fargetemperatur. En lav McAdam (1-2) vil si at man tillater en svært liten fargeforskjell. En høy McAdam (4-5) betyr at man vil kunne oppleve relativt store fargeforskjeller på kjøpte armaturer. Lightmakers operer med McAdam 2-3.

5. Hva menes med fargegjengivelse?
Fargegjengivelse sier noe om armaturens evne til å kunne gjengi fargene korrekt.
Dette er spesielt viktig der man f.eks skal selge klær. En rød kjøle vil kunne fremstå som oransje/gul dersom den presenteres med en armatur med lav fargegjengivelse.
Man bør unngå armaturer med Ra under 80 i rom for varig opphold.

6. Trenger jeg lyskilder når jeg kjøper LED-armaturer?
I  stort sett alle LED-armaturer er lyskilden montert fast. Du vil kun trenge separate lyskilder der produktet er levert med sokkel.

7. Hva gjør jeg dersom jeg opplever problemer med utstyret jeg har kjøpt?
Ring 22 72 19 09 eller send mail til lys@lightmakers.no så hjelper vi deg.