Få kontroll på lyset ditt! Vi gir deg en innføring i lysstyringssystemer

Lysstyring kan gi deg uante muligheter. Her får du en innføring i  ulike styringssystemer slik at du kan spare penger. 

Det finnes flere mulige måter å styre belysning på. Den mest kjente er DALI.
Dette er styringsprotokoll som er en bransjestandard for de fleste store belysningsprodusenter.
DALI er uavhengig system som gjør at man kan blande flere forskjellige produsenter (armaturer) i samme bygg.

Med DALI kan man lage lysscenarioer, koble opp bevegelsesfølere, daglyssensorer og dimming. Det er også mulig å ha faste oppgaver for belysningen via kalenderfunksjon.

DALI er et ekstremt smidig og velutprøvd system for å lage smarte bygninger.
Med systemet kan man også overvåke «helsen» til hver eneste armatur som tilkoblet systemet via den nyeste versjonen av DALI2.

Alt du trenger å gjøre er å bestille DALI-armaturer samt bestemme deg for hvilket omfang du ønsker. Med DALI kan du velge kun å enkelt å dimme lyset opp og ned eller mer avanserte styringer. Som et eksempel, kan et møterom endres til et toppmoderne rom med dagslyskontroll, dimming, scenarioer, bevegelsessensorer og styring av persienner med ett trykk på telefonen eller nettbrettet. 

 

DALI krever at du har en DALI kontroll enhet i systemet, som ivaretar din behov. Vi bistår selvfølgelig med valg av riktig løsning for dagens behov, men også med tanke på eventuelle endringer i fremtiden.

 

Med Bluetooth Low Energy  (BLE) har alle armaturer innebygget Bluetooth sender/mottaker som gjør at man kan lage et intelligent system, som kommuniserer via Mesh nettverk. Alle kommandoer som sendes fra din enhet / nettbrett skjer i samtid uten noe forsinkelse. Det er ingen «max» lengde på kursen da kommandoen som gis, sendes til første armatur, deretter sender armaturene denne informasjonen til hverandre internt helt til korrekt armatur får beskjed.

Videre så har vi muligheten til å tilknytte DALI til et toppsystem – BMS hvor vi da har full integrasjon med de ulike systemene i et bygg.

Fremtiden er nå, og digitalisering innen belysning har kommet dit at DALI er et naturlig valg i de fleste av våre løsninger!

Kontaktperson hos Lightmakers
Thomas Riis
CTO/Teknisk fagansvarlig
Mer fra lightmakers

Lær om kvalitetsforskjellene innen LED-belysning. 

 

 

Når det kommer til valg av belysning, kan det være en utfordring å navigere gjennom de mange tekniske kvalitetsparametrene som ofte oppgis. Fra levetid til fargegjengivelse og MacAdam, kan det virke som en labyrint av informasjon. Men hva med den virkelige visuelle kvaliteten på lyset? Det er her Lightmakers skiller seg ut.

Lightmakers tilbyr nøye utvalgte produkter, skreddersydd for europeiske forhold. Dette betyr ikke bare at produktene er konstruert for å vare lenge, men de er også utformet med tanke på å levere den optimale visuelle opplevelsen gjennom hele levetiden.

En vanlig feil er å anta at levetiden til et belysningsprodukt automatisk indikerer den visuelle kvaliteten. Dessverre er dette langt fra sannheten. Mange produsenter kan tilby produkter som varer i årevis, men som likevel mangler den visuelle kvaliteten man forventer. Mange armaturer på markedet kan oppleves som slappe, grå og preget av grønnskjær, noe som vitner om dårlig kvalitet på LED-modulen. Den store variasjonen i produktene skyldes ofte mangelen på en selektiv utvelgelsesprosess.

Gjennom årene har vi utført utallige tester på ulike armaturer og sett den markante forskjellen mellom oppgitt kvalitet og faktisk ytelse. Er det bare komponentkvaliteten som er oppgitt, eller gjenspeiler den hele produktets funksjon? Vi har visuelt sammenlignet flere tilsynelatende like produkter og observert betydelige forskjeller når det gjelder lysfarge, lysrensing, lysstyrke og presisjon.

Med Lightmakers kan du være trygg på at du ikke bare får en belysningsløsning som varer lenge, men også en som leverer den optimale visuelle opplevelsen av lys. Våre produkter og komponenter er nøye utvalgt for å sikre at lysets kvalitet og effekt opprettholdes gjennom hele levetiden. Dette betyr at du ikke bare får belysning som varer, men som også gir den beste visuelle opplevelsen i mange år fremover.

Når du velger Lightmakers, velger du ikke bare belysning - du velger visuell kvalitet som varer.

 

Les mer

Visste du at du kan øke salget ved bruk av riktig butikkbelysning?

Les mer

Hvordan kan man belyse et kontorlandskap på best mulig måte?

Les mer

Visste du at med energieffektiv LED-belysning kan du spare opp mot 80% av dagens energiforbruk?

Les mer

God belysning utendørs kjennetegnes av optimal lysmengde, redusert blending og et design som blender inn i omgivelsene.

Les mer

Lightmakers AS
Frydenbergveien 46 B
0575 Oslo