Riktig belsysning gir økt salg - vi forklarer hvordan

Visste du at du kan øke salget ved bruk av riktig butikkbelysning?

Optimaliser butikkbelysningen

God butikkbelysning handler om mer enn bare å gi tilstrekkelig lys; den må også være tilpasset både butikkens produkter og kundenes demografi. Fra elektronikk til bakervarer, hver varekategori krever spesifikk butikkbelysning. 

Hvordan velge riktig butikkbelysning?

Valg av butikkbelysning bør baseres på flere faktorer enn bare lysstyrke. Aspekter som lysfarge, ulike lysnivåer for forskjellige varer og rom, samt belysningsutstyrets kvalitet er viktige å vurdere. Det er også viktig å tilpasse lysanlegget til butikkens innredning for å fremme produktene på en attraktiv måte.

Skape gode handleopplevelser med riktig lys

For å skape optimale handleopplevelser er riktig butikkbelysning helt avgjørende. Lightmakers har 30-ås erfaring i bransjen og har gjennom årene utviklet seg til en ledende aktør innen innovativ belysning for et bredt spekter av butikkjeder. Vår ekspertise og erfaring i belysningsfeltet gjør oss i stand til å tilby skreddersydde løsninger som passer perfekt til hver enkelt butikks unike behov.

Med dyp innsikt i hvordan lys påvirker stemningen og opplevelsen av et butikkmiljø, jobber Lightmakers dedikert for å skape lyskonsepter som ikke bare lyser opp, men også fremhever produktene på en tiltalende måte. Vårt fokus ligger på å skape en atmosfære som appellerer til kundene og inspirerer til kjøp.

Valg av riktig lysfarge for økt oppholdstid

Valg av riktig lysfarge er avgjørende for å skape en tiltalende atmosfære i butikken og påvirke kundenes oppholdstid samt hvilke produkter de velger å se på. Varme lysfarger, som 2700K og 3000K, er ideelle for å belyse tekstiler og skape en varm og innbydende atmosfære. Disse fargene fremhever teksturene og fargene på klær og andre tekstilprodukter på en behagelig måte.

På den annen side kan kalde lysfarger være mer egnet for "harde" varer, som for eksempel elektronikk eller verktøy. 

Uansett hvilken type belysning som velges, er det viktig å prioritere lys med høy fargegjengivelse (CRI). Dette sikrer at produktene presenteres på en mest mulig virkelighetstro måte, deres farger gjengis nøyaktig og detaljene kommer tydelig frem

Tenk levetid ved valg av leverandør

Ved valg av leverandør for butikkbelysning, er kvaliteten og levetiden til produktene avgjørende faktorer som bør tas på alvor. Et belysningskonsept må være robust nok til å vare gjennom butikkens sykluser, som vanligvis strekker seg over 8 til 15 år.

Det er viktig å velge en leverandør som tilbyr belysningsløsninger av høy kvalitet og som kan garantere pålitelighet over lang tid. Produktene må kunne tåle den daglige bruken og belastningen i en butikksetting, samtidig som de opprettholder lyskvaliteten og effektiviteten over tid.

En lang levetid for produktene betyr ikke bare at man unngår hyppige utskiftninger og vedlikeholdskostnader, men det sikrer også kontinuerlig belysning av høy standard gjennom hele butikkens levetid. Derfor er det essensielt å velge en leverandør som tar hensyn til disse faktorene og tilbyr belysningsløsninger som er skreddersydd for å møte butikkens behov på lang sikt.

Ved å ta hensyn til disse faktorene og velge butikkbelysning som er tilpasset både butikkens behov og kundenes preferanser, kan du skape en optimal salgsopplevelse og sikre langvarig belysningsløsning for din butikk.
 
Kontaktperson hos Lightmakers
Ulf Morgestad
Lysmaker
Mer fra lightmakers

Lær om kvalitetsforskjellene innen LED-belysning. 

 

 

Når det kommer til valg av belysning, kan det være en utfordring å navigere gjennom de mange tekniske kvalitetsparametrene som ofte oppgis. Fra levetid til fargegjengivelse og MacAdam, kan det virke som en labyrint av informasjon. Men hva med den virkelige visuelle kvaliteten på lyset? Det er her Lightmakers skiller seg ut.

Lightmakers tilbyr nøye utvalgte produkter, skreddersydd for europeiske forhold. Dette betyr ikke bare at produktene er konstruert for å vare lenge, men de er også utformet med tanke på å levere den optimale visuelle opplevelsen gjennom hele levetiden.

En vanlig feil er å anta at levetiden til et belysningsprodukt automatisk indikerer den visuelle kvaliteten. Dessverre er dette langt fra sannheten. Mange produsenter kan tilby produkter som varer i årevis, men som likevel mangler den visuelle kvaliteten man forventer. Mange armaturer på markedet kan oppleves som slappe, grå og preget av grønnskjær, noe som vitner om dårlig kvalitet på LED-modulen. Den store variasjonen i produktene skyldes ofte mangelen på en selektiv utvelgelsesprosess.

Gjennom årene har vi utført utallige tester på ulike armaturer og sett den markante forskjellen mellom oppgitt kvalitet og faktisk ytelse. Er det bare komponentkvaliteten som er oppgitt, eller gjenspeiler den hele produktets funksjon? Vi har visuelt sammenlignet flere tilsynelatende like produkter og observert betydelige forskjeller når det gjelder lysfarge, lysrensing, lysstyrke og presisjon.

Med Lightmakers kan du være trygg på at du ikke bare får en belysningsløsning som varer lenge, men også en som leverer den optimale visuelle opplevelsen av lys. Våre produkter og komponenter er nøye utvalgt for å sikre at lysets kvalitet og effekt opprettholdes gjennom hele levetiden. Dette betyr at du ikke bare får belysning som varer, men som også gir den beste visuelle opplevelsen i mange år fremover.

Når du velger Lightmakers, velger du ikke bare belysning - du velger visuell kvalitet som varer.

 

Les mer

Hvordan kan man belyse et kontorlandskap på best mulig måte?

Les mer

Lysstyring kan gi deg uante muligheter. Her får du en innføring i  ulike styringssystemer slik at du kan spare penger. 

Les mer

Visste du at med energieffektiv LED-belysning kan du spare opp mot 80% av dagens energiforbruk?

Les mer

God belysning utendørs kjennetegnes av optimal lysmengde, redusert blending og et design som blender inn i omgivelsene.

Les mer

Lightmakers AS
Frydenbergveien 46 B
0575 Oslo